Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Барселона се надяват да продължат серията срещу Наполи

Арсенал е фаворит срещу Порто

Наполи (в сини фланелки) и Барса завършиха 1:1 в първия мач.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нови два мача от осминафиналите реванш на Шампионската лига ще се изиграят във вторник. Арсенал посреща Порто, а Барселона е домакин на Наполи. И двете срещи са от 22,00 часа бълрагско време.

В Неапол видяхме титаничен сблъсък между двама от най-добрите нападатели в света. С попадение в 60-ата минута Левандовски изведе Барса напред, но Осимен изравни четвърт час по-късно. Голът за Наполи падна след единствения точен удар за тима в мача, завършил 1:1.

Каталунците вече на два пъти са отстранявали този противник в последните години. През 2020 година те спечелиха реванша с 3:1. Първият мач в Испания бе завършил 1:1. Две години по-късно срещата на "Камп Ноу" отново беше 1:1, но Барселона спечели с 4:2 гостуването си в Неапол.

Арсенал излиза срещу Порто у дома с гол пасив. Въпреки това, букмейкърите са убедени, че „топчиите“ ще преодолеят своя противник и то дори с лекота.

Англичаните бяха фаворит и в първия мач, но Порто умело успяваше да руши играта и дори не позволи на Сака и компания да отправят точен удар, а Магаляеш и Салиба бяха неутрализирани при десет ъглови удара. В това време „драконите“ не бяха никак безопасни на контраатака и със страхотен гол на Галено, дълбоко в добавеното време, успяха да да се сдобият с ценен гол аванс. Това бе и трета поредна домакинска победа за Порто в съперничеството, но Арсенал на свой ред е с 3 от 3 в Лондон и все още без допуснат гол.





По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна