Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Смолян започва издаването на безплатни ски карти за деца

| обновено на 20.03.24 в 15:22

От днес в Община Смолян започва издаването на карти за безплатен достъп на децата до ски пистите в курорта Пампорово. Безвъзмездно могат да се ползват всички лифтове и съоръжения в ски зоната на курорта.

Право на свободен достъп до лифтовете в курорта имат всички ученици от община Смолян на възраст от 7 до 18 г., обучаващи се в училищата на община Смолян, и техните отговорници – възпитатели или учители. Безплатното ползване на въжените линии за най-малките скиори е съгласно подписано споразумение между „Пампорово“ АД и Община Смолян. 

Съвместната инициатива  „Спортът – начин на живот“ се изпълнява за десета поредна година, като стимулира популяризирането на зимните спортове сред децата. За втора поредна година свободният достъп за ученици важи за всички лифтове в Пампорово, уточниха от "Пампорово" АД. 

Родителите, които искат тяхното дете да ползва безплатно въжените линии, трябва да отидат до касите на Центъра за информация и услуги на гражданите в община Смолян, за да бъдат оформени документите и да им бъде издадена безплатна поименна карта. 

Картите се издават от днес, а родителите трябва да попълнят декларация за издаване на карта и да се запознаят с инструкциите за безопасно използване на лифтовете и съоръженията в курорта.  

Падналият през последните дни нов сняг в Пампорово дава основания да се прогнозира, че ски сезонът ще продължи и през първата седмица на април, коментират от дружеството. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна