Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилено полицейско присъствие заради "Кюстендилска пролет"

Снимка: Афиш на събитието

Засилено полицейско присъствие ще има днес и утре в централната градска и по пътя към  и в района на празничните прояви  в местността „Хисарлъка“ над града за празника "Кюстендилска пролет",  информират от Областната дирекция на МВР и Общината. Очакват се хиляди гости и посетители, заради което се въвежда  временна организация на движението на МПС в града и в района. Ще бъдат изградени и 4 временни КПП. 

Полицията в Кюстендил и Общината, ОП "Охрана",  предприемат съвместни мерки за осигуряване на обществения ред, сигурността, безопасността на движението и непомрачаването на тържествата "Кюстендилска пролет" от инциденти. 

Празникът започва тази вечер с избора на девойката мис "Кюстендилска пролет". Кандидатките са 14, а шоу спектакълът на площад "Велбъжд“ започва в 19 часа. Жури от петима доказани професионалисти ще обяви победителките, а председател е водещият Ники Кънчев. 

21 март е официален празник и почивен ден за Общината с решение на Общинския съвет отпреди повече от 20 години. Програма ще започне в 11:30 ч. на площад "Велбъжд“ с отслужване на молебен за здравето на кюстендилци и стотиците гости, които идват в тоя ден при роднини, приятели или, за да преживят радостта от пролетното настроение. 

За пръв път, откакто от 57 години по този сценарий се чества "Кюстендилска пролет" ще бъде спазена стародавната традиция празненствата да са основно на хълма "Хисарлъка" над града. Очаква се стотици да се включат в празнично шествие от центъра до лесопарк "Хисарлъка“. 



По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени