Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рангел Бизюрев пристигна окован в пловдивския затвор

| обновено на 21.03.24 в 11:17

Рангел Бизюрев, който е обвинен в убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица, бе доведен в следствения арест на затвора в Пловдив малко след 9.30 ч. Малко по-късно той бе изведен оттам и откаран за разпит в Криминална полиция, която се намира в сградата на Четвърто РУ. Бизюрев влезе с наведена глава в районното и запази мълчание пред журналистите. 

Снощи той пристигна на летище София с полет от Мюнхен и беше отведен в ареста на Националната следствена служба. Сутринта беше конвоиран до пловдивския арест с бус на Съдебна охрана.

След пристигането му в Пловдив се очаква Окръжната прокуратура незабавно да внесе искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Бизюрев. Той ще трябва да даде подробни показания за убийството на Митко от Цалапица. Ще му бъде връчена и призовка да се яви като свидетел на 26 март по делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови, които са предадени на съд за укривателство.

Припомняме, че близките на Димитър Малинов организираха десетки протести през изминалите месеци заради съмнения в работата на прокуратурата и съда.

Снощи пък вътрешният министър в оставка Калин Стоянов написа в профила си във "Фейсбук", че е разговарял по телефона с майката на убития Митко Атанаска Бакалова и я е информирал за всички действия, които МВР е предприело, за да бъде върнат Бизюрев в България. По думите му той е поел личен ангажимент към близките на убития Рангел да бъде върнат в Пловдив и да се изправи пред съда. Предстои днес да стане ясно кога ще се гледа мярката на Бизюрев в съда.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

/musicbbn~

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени