Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветана Манева получава Наградата на София за приноса си към киното

Цветана Манева
Снимка: БГНЕС

Актрисата Цветана Манева ще получи "Наградата на София" на Столичната община за приноса си към изкуството на киното. Отличието ще ѝ бъде връчено тази вечер, когато ще станат ясни и наградените филми в рамките на 28-то издание на София филм фест. БНР е медиен партньор на фестивала. 

За 22-ри път международно жури ще определи Голямата награда в конкурса за първи или втори игрален филм "София - град на киното", съдържаща парична премия, осигурена от Столичната община. 12 са лентите, които се състезават. Две от тях са български: "Защото обичам лошото време" на Яна Лекарска, и "Клопка" на Надежда Косева. 

12 са и филмите, включени в Балканския конкурс на фестивала, и пак толкова в надпреварата за български късометражен филм. Наградата е на стойност 9500 евро. 1500 от тях е паричната премия и 8000 евро са в постпродукционни услуги. За втора поредна година в програмата на София филм фест има и тийнконкурс, в който са включени 7 филма. След церемонията по награждаването, премиерно ще бъде излъчен най-новият филм на София Копола - "Присила", специалната американска гала на фестивала, в партньорство с посолството на Съединените щати у нас.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна