Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Със заря и незапомнен концерт на Васил Найденов отшумява празникът "Кюстендилска пролет"

Снимка: Кирил Фалин

С незапомнен концерт в събота вечерта и заря над централния пл. "Велбъжд" отшумява празникът "Кюстендилска пролет. Който реално продължи цяла седмица, включително в неделния ден, 24 март,  със спортни и културни изява на амфитетър "Базиликата" на хълма "Хисарлъка".

Хиляди чуха и видяха Васил Найденов от сцената на пл. "Велбъжд", скоро толкова хора не на се събирали в центъра на града, казаха кюстендилци.


"Не биваше да гостува Елтън Джон", подхвърляха негови фенове. 

Доста кюстендилци се включиха и  в „Пролетния уикенд“, а за децата беше организирана арт работилница в лесопарк „Хисарлъка“. 

На сцена „Базиликата“ по покана на Регионална библиотека „Емунаил. Попдимитров“ гостува журналистът Галя Щърбева, която представи своята книга „Да хванеш гората“. 

На язовир „Дренов дол“ пък беше организирано състезание по ловна стрелба– дисциплина „Скийт“ за купата на Община Кюстендил. 

57-ото издание на "Кюстендилска пролет" беще отложено с два-три дни заради обявения траур за смърт на патриарх Неофит. До неделния ден обаче, 24 март, организаторите от Общината осигуриха за кюстендилци и многобройните гости от цялата страна богата програма и атракции.

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна