Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители от район "Студентски": Мястото е презастроено, но е добро за живеене

Снимка: БГНЕС

Сградите в район „Студентски“ стават все повече и повече, но хубавата страна е, че кварталът се модернизира, каза пред Радио София Роксана Шахънска, която живее в „Студентски град“. Тя е и вратар на женския национален отбор по футбол.

„Всичко беше по-приятно за гледане, сега е застроено. Сивите блокове и бетонът стават все повече и повече с всеки изминал ден, но тези хора трябва да живеят някъде и трябва да свикнем с това, което се случва“, добави тя.

По думите й, хубавото в квартала е, че има много денонощни магазини и аптеки. Признава, че липсват паркоместа, но въпреки това, според Шахънска, мястото е добро за живеене.

„Когато няма студенти е много спокойно. От септември до май е натоварено, но има много спокойни месеци“, изтъкна тя.

Като млад човек, тя мечтае в квартала да има повече спортни съоръжения и площадки.

Именно презастрояването и липсата на паркоместа пък е накарало Теодора Трифонова да напусне квартала.

„Липсата на детски градини и ясли, постоянно разбитите улици и бездомни кучета, допринесоха за решението ми да се махна от там. Още докато бях студентка сме пускали сигнали до общината, но въобще не е имало реакция от тяхна страна. Пускали сме сигнали за бездомни кучета, за липса на осветление, за зле поддържани детски площадки – няма никаква реакция“, каза Трифонова.

Какви са проблемите, с които се сблъскват незрящите хора в района, обясни Христиан Димитров. По думите му, наистина паркирането е сред основните, но като цяло кварталът е добре уреден.

„Кварталът не е никак лош за един незрящ човек, има доста добри индикатори. На доста места има светофари, които имат звукова сигнализация и мога да кажа, че е добре“, каза Христиан Димитров.

Той добави, че тротоарите имат нужда от ремонт, както и шахтите, които са опасни за незрящите хора.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна