Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Събуди се, София

Събуди се със стилна музика. Събуди се с актуална информация.

Събуди се в компанията на Божидар Янев, Константин Лавсов и Мартен Роберто.

Агентите на София са винаги с тях. От понеделник до петък ще бъдем вашият любим навик.

От 7 до 10 часа.

Събуди се, София!

Публикации

Гриша Георгиев-Greesh представя новата си песен "Звук"

Гриша Георгиев – Greesh представи пред Радио София новата си песен „Звук“. Определя я като звука на удоволствието или звукът на живота. „Много е фънк. Има мотив от народна песен. Абсолютна импровизация беше това. Исках да излетя малко от..

публикувано на 08.12.23 в 11:27

Калина Цолова: Нискоемисионната зона трябва да работи целогодишно

Липсата на санкции за старите автомобилите, които влизат в центъра на София, след въвеждането на нискоемисионна зона, е шанс да се направят измервания по отделните показатели на въздуха, за да може след няколко години да се „стъпи“ на данните като..

публикувано на 08.12.23 в 09:08

Валежите от запад спират, на изток - сняг

Днес от запад валежите ще спират, след обяд и в югоизточните райони. В Източна България, с продължаващото понижение на температурите, дъждът ще се примесва със сняг, съобщиха от НИМХ. След обяд в западната половина на страната ще има и временни разкъсвания..

публикувано на 08.12.23 в 07:35

Нова авторска песен от Niki R:ce - In your arms

In your arms е новата авторска песен на музикантите Niki R:ce. В предаването "Събуди се, София" дуетът беше на гости на Мартен Роберто и разказаха подробности за новата си песен. Музикалната двойка е заедно от 9 години. Запознали са се в Музикалното..

публикувано на 07.12.23 в 13:14

Какво е нивото на образованието у нас?

Резултатите на българските ученици са отново изключително ниски в трите области, според изследване на PISA (програмата за международно оценяване на учениците) - четивна грамотност, математика и природни науки. 53% от 15-годишните не са достигнали..

публикувано на 07.12.23 в 11:50

Очаква се застудяване

Атмосферното налягане ще се повишава и ще остане малко по-високо от средното за месеца. Днес от север-северозапад ще започне да нахлува студен въздух, като в северозападните и планинските райони дъждът ще премине в сняг. В Източна България..

публикувано на 07.12.23 в 08:16

Облачно и дъждовно, с температура в София около 5°

През следващото денонощие ще бъде облачно и с валежи от дъжд, в Северозападна България и планинските райони - от сняг. На повече места и по-значителни ще са валежите в източната половина от страната, където ще продължи да вали и през нощта срещу..

публикувано на 06.12.23 в 07:35

Почитаме Свети Николай Чудотворец

На 6 декември православната църква почита паметта на Свети Николай Чудотворец. Никулден е професионален празник на банкерите, рибарите и моряците. Животът на родения през III век свети Николай накратко може да се опише като отдаден на бога и..

публикувано на 06.12.23 в 06:52