Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На Благовещение в Благоевград избират Жена на годината

На Благовещение Благоевград отбелязва празника на жената- благоевградчанка и избира най-достойната благотворителка на годината.

Конкурсът "Жена на годината" се отбелязва от 2003 година, като беше прекъснат само във времето на пандемията. Номинациите за най-достойна благоевградчанка тази година са били над 200, като десет от тях участват във финалната церемония - споделя Светлана Йорданова, председател на Женското благотворително дружество "Македония", и припомня смисъла на тази традиция:

"Благодарност към жените-благотворителки, които въпреки цялата си ангажираност, са отговорни, добронамерени, и с открити, големи сърца".

Благотворителното дружество е в основата и на това Благовещение да има специално място в Празничния календар на Благоевград:

"25-ти март е Ден на жената-благоевградчанка. Това беше прието още преди може би около 10 години от Общински съвет - Благоевград. За съжаление много малко се споменава за този празник, но този конкурс е повод да се сетим за жените-благоевградчанки, като отбележим още 10 от най-достойните жени".

Церемонията ще бъде тази вечер от 18.00 часа, когато ще бъде обявена 18-ата носителка на приза "Жена на годината на Благоевград".

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени