Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 20 компании във второто издание на Академия "Иновации в агробизнеса: готови за бъдещето"

Снимка: Стопански факултет на СУ

Днес е последният ден за предварителна регистрация за Академия „Иновации в агробизнеса: готови за бъдещето“. Събитието ще се проведе от 26 до 28 март в литературен клуб „Перото“ в НДК.

Близо 20 компании и организации, които са утвърдени в сферата на агробизнеса, хранително-вкусовата промишленост, търговията, ИТ и високите технологии, роботиката, изкуствения интелект, финансите и консултациите, образованието, се включват в Академията тази година.

Събитието се провежда за втори път, каза пред Радио София проф. Теодора Георгиева – директор на магистърската програма „Иновации и дигитална трансформация на агробизнеса“ в Стопанския факултет на СУ.

„Имаме изключително наситени събития. Ние работим с Европейските иновационни дигитални хъбове в България, които са насочени към агробизнеса, арго сектора, малки и средни предприятия в селското стопанство, и които предоставят изключителен набор от услуги и обучение към тях“, обясни проф. Георгиева.

Тя добави, че първият ден от Академията ще започне с акцент за проблемите, за които не достига капацитет в предприятията в агро сектора.

„Те са свързани и с интелектуална собственост – важен въпрос и от съществено значение за конкурентноспособността на целия сектор, но също така с развитие на иновационен мениджмънт, с развитие на продукти, които да бъдат търсени и с високо качество на пазара“, уточни тя.

Проф. Теодора Георгиева добави, че по време на тридневното събитие ще бъдат представени и постижения, споделени между науката и бизнеса. Предвидени са и вечерни събития, които са ориентирани към предприемачи. На 26 март организаторите са подготвили на Дискусия „Моят път в бизнеса“ с участието на успешни предприемачи от утвърдени и стартиращи компании в агробизнеса, а на 28 март е галавечерта под мотото „Жените в агробизнеса: защото те могат“, в която 5 дами от хранително-вкусовата промишленост, биоземеделието, преработвателната промишленост и търговията, екологията ще споделят своите успехи и предизвикателства.

Участието в Академия „Иновации в агробизнеса: готови за бъдещето“ е безплатно, с предварителна регистрация.

Радио София е медиен партньор на събитието. В сряда предаването Радиокафе ще се излъчва от изнесено студио от мястото на Академията.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна