Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Напрежение заради невзети заплати във ВиК - Дупница

Снимка: Сайт на ВиК Дупница

Нараства напрежението сред работещите във ВиК - Дупница, на които не са изплатени заплатите за два месеца. Група, в която и представители от синдиката към КНСБ в дружеството, днес са имали среща с управителя Васил Василев. 

Недоволството е породено и от това, че от 1 април ВиК - Дупница трябва юридически, административно и финансово да премине към регионалния оператор "Кюстендилска вода", а никой на този етап не е обяснил на колектива от около 90 души какъв ще e техният статут и на какъв договор ще продължат и дали ще продължат да работят. 

Неизвестностите пред администрацията, хората от поддържащите екипи и екипите по авариите във ВиК - Дупница са много. 

От няколко дни натоварването им е голямо, след като се извършва засичане на водомерите на хиляди абонати преди преминаването към "Кюстендилска вода" и увеличението на цената на водата за Дупница и 16-те села от 1,37 лева на 3,71 лева за куб. метър, което БНР отрази и коментира. 

Въпреки натоварването на работещите в дружеството не е изплатено възнаграждението за два месеца. Работниците не знаят и дали ще останат на работа, на какви договори, при какво възнаграждение. Не могат да им разяснят ситуацията и от синдиката. 

По публикацията работи: Радмила Попова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна