Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха оръжия и боеприпаси в автосервиз в с. Дражево, арестуваха собственика му

Голямо количество огнестрелно оръжие е открито в автосервиз в ямболското село Дражево. Арестуван е собственикът на автосервиза и му е повдигнато обвинение за незаконно притежание на оръжие. Той твърди, че е колекционер. 

При операция на Районната прокуратура в Ямбол,  МВР и жандармерия в имот на 43- годишния Антон Дичев в село Дражево са открити голямо  количество огнестрелно оръжие, боеприпаси, както и взривни и наркотични вещества, уточни Мирослав Величков, началник на сектор „Криминална полиция“:

"От имота при претърсване са иззети две пушки, едната картечен пистолет с пълнител и муниции за тях. Също и един брой сигнален пистолет, около 20 капсул-детонатори, една въздушна пушка с оптика, която е пневматична и се изследва в момента, дали е преправена на бойно оръжие. Също така са иззети множество патрони, един противотанков снаряд, шест пистолета тип револвер. Иззети са и два стъклени буркана с барут, много пълнители, части за тях. В дома на задържания са открити и наркотици – метамфетамини, с цел разпространение", добави началникът на криминална полиция.

Междувременно Районният съд в Ямбол уважи искането на прокуратурата и остави за постоянно в ареста обвиняемия.

Неговият брат Даниела Дичев обясни наличието на огнестрелно оръжие в автосервиза:

"Това му е хоби, колекционира. Брат ми е почтен човек и си работи като автомонтьор. Тези обвинения са неоснователни".

По случая са задържани още четирима души и се изяснява се съпричастността им към престъплението. Предстои да бъдат извършени и множество експертизи на откритите оръжия и боеприпаси.


По публикацията работи: Нина Рангелова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна