Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Връчват наградите на БАУХ на 11 април

Снимка: архив

В ход е 20-о издание на Конкурса за годишните HR награди на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) за 2023 г. 
51 кандидатури са допуснати до финалния етап на оценка в 9-те категории на конкурса. 
Броят на финалистите е рекордно висок и е почти двойно по-голям спрямо кандидатурите за 2022 г., които бяха 35.

Чрез инициативата, HR гилдията в България отличава най-иновативните и успешни HR практики в страната, припознати за ценни от бизнеса, обществото и хората.

  • Осъзнаха ли фирмите, че хората са най-ценният им ресурс? - разговаряме Полина Господинова, изп. директор на БАУХ.

Рекордният брой на кандидатурите тази година и качеството им през годините определено е показател за това, че темата за управление на хора е на дневен ред за компаниите в България, посочи тя и допълни:

"“Нещата които виждаме в кандидатурите на колегите от различните категории, наистина свидетелстват за практики, които са на световно ниво, в много различни сфери от управлението на хора – от подбора, през обучението и развитието, до дигитализирането на голяма част от тези процеси, за да бъде осигурено максимално доброто преживяване на служителите в компаниите."

Господинова уточни, че броят на кандидатурите тази година е рекорден не само спрямо 2023 година, но и спрямо годините назад. Тази година освен рекорден брой кандидатствали, рекорден е и броят на достигналите до финал.

Категорията, която отличава добрите HR проекти в малки и средни компании и предприятия е много приятна изненада тази година.

"Стандартно тук винаги сме имали добри проекти, но малко на брой. Малките и средни предприятия не са били най-активни участници в този конкурс. Тази година това не е така, получихме много кандидатури за тази категория. Доста са допуснатите до финален етап на оценка и проектите са изключително добри."

Нова категория за конкурса е организираната в партньорство с Българската стартъп асоциация, която отличава стартиращи компании.

"Идеята на тази категория е да насочи вниманието към това, че когато стартираш една компания, главна тема, която е нужно да бъде на дневен ред, е свързана с управлението на хора", подчерта Полина Господинова.

Победителите в конкурса ще бъдат оповестени на официална церемония на 11 април 2024 г. в София.

Още подробности, чуйте в разговора на Златина Петкова, в звуковия файл.

По публикацията работи: Спаска Давранова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна