Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Политическите коментари след решението на президента да посочи Главчев за служебен премиер

Лена Бориславова
Снимка: БГНЕС

"Внушенията, че Димитър Главчев е кандидат на ГЕРБ са абсолютно нерелевантни, защото в момента, в който той беше избран за председател на Сметната палата, той няма политически ангажименти", така Деница Сачева от ГЕРБ коментира в предаването "Панорама" по БНТ избора на Димитър Главчев за служебен премиер.

"В случая аз не мога да разбера отново тези двойни стандарти как така г-н Гюров щеше да бъде независим, безпристрастен, морален, честен и т.н. , а г-н Главчев няма да е. Нека да не бързаме с упреците. Нека да не раздаваме непрекъснато обвинения, защото мисля, че това са твърде прибързани думи и нека да видим кои ще бъдат наистина министрите, които ще предложи г-н Главчев".

"Пак ще кажат, че съм откраднала нещо, но и аз искам да поздравя г-жа Сачева, защото току що те загубиха ролята на удобната опозиция в управление и ще трябва да станат отговорни управляващи", каза Лена Бориславова пред БНТ по повод избора на Главчев.

"ГЕРБ все пак ще има министър-председател, поздравления", коментира социалистът Кристиан Вигенин в студиото на "Панорама". 

"Това е резултатът от Конституционната реформа на ПП-ДБ и на ГЕРБ и ДПС"

Той добави, че чака с нетърпение да види кой ще е министърът на вътрешните работи, "който трябва да осигури заслона на "купуването на гласове"".

"Вкупом съгрешихте и вкупом непотребни станахте и затова България отива на избори и ще търси алтернатива" - обърна се Вигенин към представителите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. 

"Това, което се случи през тези 9 месеца, беше едно безвремие за България, нито един съществен въпрос за България не беше решен".


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени