Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец продължи победната си серия и на Лаута

Отборът на Лудогорец спечели гостуването си на Лаута срещу Локомотив (Пд)

Победната серия на Лудогорец в първа футболна лига продължава с пълна сила след късен успех над Локомотив (Пд) за 2:1. Сблъсъкът от 26 кръг бе решен в добавеното време, когато бившият играч на "смърфовете" Диниш Алмейда се оказа непокрит в наказателното поле и донесе осми пореден триумф за "орлите". Под Аязмото "черно-белите" фенове за пореден път създадоха отлична атмофера за футбол, а техните любимци бяха изключително близо до точка срещу лидера в класирането. Мичи Нтело елиминира преднината на гостите, дошла чрез Бърнард Текпетай, но драмата бе в самия край.

Срещата започна с положение пред вратата на Кристиан Томов, след като "орлите" изградиха добра атака, достигнала до Квадво Дуа, но последвалият изстрел на нападателя мина над целта. 

В 18-ата минута Дуа имаше още една възможност за откриващо попадение, но изстрелът му от фаул мина опасно близо от целта. 

В 30-ата минута резултатът бе променен, а разликата направи Бърнард Текпетей. Ганайският футболист стреля от средна дистанция, но въпреки че бе в обсега на Томов, вратарят допусна да мине под тялото му.

Три по-късно Падт демонстрира далеч по-сериозна решителност при сходна ситуация, когато Евандро стреля от границата, а нидерландският страж изби в краката на Димитър Илиев, но после направи повторно спасяване.

И все пак резултатът бе изравнен още преди почивката. В 36-ата минута Димитър Илиев намери на крилото Бубакар Дион, последва центриране в наказателното поле, където изненадващо Мичи Нтело бе оставен напълно непокрит, а таранът, привлечен от Белгия през зимата, с едно я прокара покрай Падт за 1:1.

Второто полувреме започна с отлична намеса на Томов, който успя да елиминира Дуа, останал очи в очи с него. Последваха минути на "зелено" надмощие, но ситуации пред трибуна "Бесика" липсваха. 

Опасността за Локо пък дойде от Нтело, който се озова на добра позиция в наказателното поле, последва удар, който бе избит от Падт в ъглов удар.

Четвърт час преди края Тодор Павлов се контузи и бе заменен от Ефе Али. Пет по-късно "орлите" удариха греда, след като центриране от втора греда намери на втора греда Оливие Вердон, оставен спокойно да стреля с глава. Веднага след това на терена се появи Ивайло Чочев, заменил Клод Гонзалвеш.

За да дойде 90-ата минута, когато Диниш Алмейда се оказа непокрит в наказателното поле и без подготовка от въздуха вкара отблизо за 2:1 за Лудогорец. Бившият бранител на "смърфовете" отказа да се зарадва на попадението в знак на признателност към бившия си клуб.

Така Лудогорец увеличи аванса пред Черно море на 6 точки, а "моряците" гостуват в неделя на Ботев (Пд).


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна