Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трамваят като свързваща нишка

"Поглед към София", първата самостоятелна изложба на младата художничка Ирина Иванова:

"Родом съм от Бургас, първото което ме впечатли бе трамваят като част от градския пейзаж, създава уют. Колекцията започна в 2019, работя усърдно над градския пейзаж.

Опитвам се да покажа това, което публиката не вижда в забързаното ежедневие - не се обръща внимание на красотата на София. На изложбата показвам само част от колекцията.

По цял ден обичам да рисувам, това е за мен необходимост. Рисувам това, което ми идва отвътре, от сърцето. Помня първата картина от колекцията ми - пл.Славейков, тогава имаше доста книги, уютът беше различен. Беше с две стари мотриси и една стара реклама, която ме грабна. (открийте я в един от кадрите, б.р.)

Изследвам от различни ъгли, трябва да отлежат идеите, докато не им дойде времето. Трамваят е свързващата нишка. Ще покажем трийсетина, колекцията е над 100. Някои са големи, има и миниатюри. 

Ще покажа ул. "Граф Игнатиев", Св. Неделя, Лъвов мост. Има я и Съдебната палата и ул. "Алабин", до изложбената зала. Имам още много идеи, Обичам градовете. До 21 април може да се разгледа."

По публикацията работи: Людмил Фотев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна