Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Пловдив) и Черно море завършиха наравно

Ботев (Пд) и Черно море не си вкараха гол.
Снимка: БТА

Отборите на Ботев (Пловдив) и Черно море завършиха наравно 0:0 в среща от 26-ия кръг на футболната Първа лига. По този начин "моряците" пропуснаха възможността отново да се изравнят с тима на ЦСКА-София на втората позиция в класирането и остават трети с 55 точки, с 2 по-малко от "червените". Ботев (Пловдив) запазва деветото място в подреждането с 34 точки.

Двата тима изиграха равностоен двубой на стадион "Христо Ботев" в Пловдив, в който обаче интересните ситуации пред двете врати липсваха. 

В 9-ата минута домакините развиха бърза атака, при която Мохамед Брахими получи отдясно в наказателното поле и стреля по диагонала, но Иван Дюлгеров улови. 

В 24-ата минута "моряците" бяха близо до откриващо попадение. Исмаил Иса бе изведен отдясно зад гърба на Атанас Чернев, успя да се пребори с централния защитник на "канарчетата" и пробва удар с левия крак от малък ъгъл, който обаче бе прекалено слаб. 

Две минути по-късно капитанът на Ботев Ивелин Попов стреля опасно от около 25 метра, но встрани от вратата. Малко след това и Константинос Балоянис завърши индивидуален пробив отляво с изстрел по диагонала, преминал покрай гредата. Така почивката дойде при нулево равенство. 

Втората част започна с още една ситуация пред Иван Дюлгеров. Уме Емануел стигна до аутлинията и центрира към наказателното поле, където Самуел Акере пробва да шутира от трудна позиция, но твърде неточно. 

В 67-ата минута и изстрел на Ивелин Попов от дистанция не намери целта. Минута по-късно Уме Емануел също стреля слабо от границата на наказателното поле. 

В 88-ата минута гостите от Варна стигнаха до първия си точен удар в срещата. Отправи го влезлият като резерва Атанас Илиев, чийто изстрел обаче нямаше достатъчно сила и не затрудни Хидайет Ханкич. В ответната атака Ехидже Укаки центрира към Георги Николов, но Дюлгеров се намеси и запази нулевото равенство.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени