Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България с още два медала от турнира по таекуондо "Скопие Рамус оупън"

Божидар Аврамов
Снимка: ТК Рамус

Още два медала спечелиха българските състезатели от турнира по таекуондо "Скопие Рамус Оупън" с ранг G1 при мъжете.

Тази година събитието участваха  рекорден брой спортисти - над 1000 състезатели от 40 държави, което го нарежда като едно от най-големите спортни мероприятия в Република Северна Македония. Надпреварата за втора поредна година се организира от българския клуб "Рамус" и от неговия председател Димитър Михайлов съвместно с Македонската таекуондо федерация.

Във втория ден на надпреварата до сребърното отличие стигна Християн Георгиев. Във финала в  категория 54 килограма състезателят на клуб Ахил отстъпи пред Максим Маненков (Украйна), който спечели титлата в надпреварата и е световен шампион за младежи от първенството в София през 2022 година.

При 68-килограмовите Божидар Аврамов завърши на трета позиция.  В полуфиналите възпитаникът на клуба организатор Рамус не успя да преодолее съпротивата на представителя на домакините и победител в категорията Дрга Дугач, който е медалист от европейски първенства и ранкингови турнири.

Изключителен интерес предизвика участието в състезанието на местната звезда Деан Георгиевски. Олимпийският вицешампион от Игрите в Токио триумфира в категорията +87 килограма, като във финала победи многократния носител на отличия от открити турнири и европейски първенства Ел Омар Язиди (Франция)

Българските състезатели завършват участието си в "Скопие Рамус оупън" с 11 отличия - 2 златни, 6 сребърни и 3 бронзови.

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна