Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СФСМВР даде пред Димитър Главчев висока оценка на Калин Стоянов

Снимка: БГНЕС

Кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев се срещна с представители на Синдикалната федерация на служителите на МВР. Разговорът се проведе в старата сграда на НС по инициатива на синдикатите. 

След срещата председателят на федерацията Илия Кузманов обясни, че конкретни имена не са обсъждани, но пред Димитър Главчев те са дали висока оценка на работата на настоящия министър на вътрешните работи Калин Стоянов и са изразили позиция, че не виждат необходимост от смяната му:  

"Ние сме казали нашето мнение за състоянието на Министерството на вътрешните работи. В момента в МВР е спокойно. Спокойствието в МВР води до по-добра работа. Според нас, промени в МВР са необосновани, към момента, стига да няма основателни причини, каквито ние, към момента, чисто професионално, не виждаме".

Ако все пак Стоянов бъде сменен и синдикатите не са удовлетворени от новата кандидатура, те ще реагират:

"Ако, евентуално, той бъде сменен и лицето, което го е сменило, се държи по същия начин, както и предишните министри, реакция ще има, защото ние сме доведени вече до ръба и съставът не е в състояние да понесе нови такива подобни години".

Димитър Главчев не даде изявление за медиите. 


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна