Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Финалите на WTA ще бъдат в Саудитска Арабия с рекорден награден фонд

Финалите ще бъдат поне 3 години в РИяд.
Снимка: WTA

Столицата на Саудитска Арабия – Рияд, ще бъде домакин на следващите три издания на финалния турнир на  Женската тенис асоциация (WTA) в периода 2024 – 2026 година. Това съобщиха от Асоциацията днес..

Финалите на сезон 2024 ще се проведат от 2 до 9 ноември и ще съберат състезателките от топ 8 на сингъл, както и най-добрите осем двойки.

WTA избра Рияд след процес на цялостна оценка, продължил няколко месеца. Той включваше разглеждането на множество други оценки от различни региони, както и представяне на условията за тенисистките. Така всички претенденти да организират финалния турнир на Женската професионална асоциация бяха преценени спрямо уеднаквени критерии.

Споразумението със Саудитската федерация по тенис ще предложи рекорден награден фонд от 15,25 милиона долара през тази година, но също така включва и допълнителни увеличения през 2025-а и 2026-а. 

Партньорството също така ще подкрепи по-широки инвестиции в бъдещото развитие на женския тенис, включително плановете на WTA да увеличи индивидуалната фен аудитория на женското направление чрез маркетинг, дигитални продукти и индивидуални инициативи.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна