Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две български групи на музикалния фестивал в италианския град Гарда

Снимка: pixabay.com

В италианския град Гарда, разположен на едноименното езеро, започна десетия детски музикален международен фестивал "Соправиста" с българско участие.

България се представя с две поп групи - "Сладки пуканки" и Sweet Teens Junior от Националния дворец на децата в София. Те предлагат фолклорни и поп изпълнения.

Организатор и артистичен директор е българката Светлана Руменова. Пред БНР тя сподели:

"Фестивалът има за цел да популяризира в Италия фолклорното изкуство на различните народи. Фестивалът привлича и поп групи. Във времена на войни и конфликти, подобен тип фестивали обединяват младите хора, които чрез изкуството показват, че животът е и хубав. Благодарение на тези млади хора, които ни зареждат, имаме надежда, че може да се живее много добре в хармония, разбирателство и уважение, независимо кой от коя страна идва и каква религия изповядва". 

Освен от България, представители има и от Румъния, Полша, Латвия, Литва, Естония и Украйна, с общо 15 групи. За тях е организирана туристическа програма за опознаване околностите и градовете в съседство на езерото Гарда - най-голямото и най-посещавано езеро в Италия. 


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна