Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болоня спечели само точка срещу Монца

Болоня - Монца
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Болоня завърши 0:0 с Монца в мач от 32-ия кръг на италианското футболно първенство, но второто поредно равенство без голове поставя под риск 4-ото място за тима на треньора Тиаго Мота. Те имаха серия от осем победи в девет кръга, изненадващо завършена от безизходица във Фрозиноне и изглежда забавят невероятния си прогрес, който им отреждаше място в Шампионската лига с въпросната 4-а позиция.

Домакините започнаха по-активно и Микеле Ди Грегорио трябваше да докосне с върха на пръстите си и да извади топката над гредата след остро изпълнение от фаул на Рикардо Орсолини. След което вратарят успя да спаси още по-добре с тотално разтягане при нов удар на Орсолини, този път отиваща топка ниско към далечния долен ъгъл.

Последваха пропуски на Джошуа Зиркзее, както и на Люис Фъргюсън, изпратил истинска бомба от воле при изпълнение на ъглов удар. На другата врата също имаше една опасност и пак от воле – този път на Андреа Колпани, но Лукаш Скорупски спаси мрежата на Болоня от посещение на топката.

Втората част не се промени като сценарий – домакините имаха малко повече активност в предни позиции, които обаче не успяха да оползотворят. Дан Ндойе, който смени в 62-ата минута контузения Фъргюсън, изтърва най-чистата ситуация за Болоня след почивката.


По публикацията работи: Илиян Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени