Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тулуза надигра Рен като гост във Франция

Рен - Тулуза
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тулуза се наложи над Рен с 2:1 като гост в 29-ия кръг на френското футболно първенство и направи сериозен удар по амбициите на бретанците да се преборят за квота за европейските турнири през есента. А срещата започна перфектно за Рен, след като 18-годишният талант Дезире Дуе вкара първия гол само след 20 минути игра, прокарвайки топката от малък ъгъл при подаване на Жанюел Белокен.

Но две минути по-късно Тулуза – които се намират в серия от три мача без поражение, изравни. Разписа се венецуелският халф Кристиан Касерес, който овладя на гърди пас от бившия футболист на Левски Стайн Спиъринг и прати топката в мрежата. В 32-ата обратът стана пълен с гол на малийския защитник Муса Диара.

Събитията на терена се разгорещиха в края на мача, когато вратарят на Тулуза Гийом Ресте падна на земята при меле и блъсканица между футболистите. Но това се оказа малък проблем предвид събитията, разиграли се няколко часа преди срещата. Полицията трябваше да се справя с жестоки улични битки между хулигани от двете страни с общо около 150-200 души, довели до леки наранявания. Френските медии съобщават, че един фен на Тулуза се нуждае от болнично лечение заради травма в главата. Рен и Тулуза имат дългогодишно съперничество, но в последните години то сякаш беше позатихнало.

В интернет се появиха видеа и дори лайв-включвания за атака на по-многобройна група фенове на Рен срещу такава от Тулуза. Нямаше полиция в района, което предполага, че боят е бил предварително уговорен зa такова място.

Инцидентите във френския футбол с фенове на различни тимове се върнаха с пълна сила през този сезон, като най-често страдат автобуси с привърженици на гостуващите отбори, както и заведенията в районите на стадиони и автогари.


По публикацията работи: Илиян Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени