Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Крумовград с 11-ти мач без загуба в елита

Отборите на Етър и Крумовград не се отбелязаха гол на стадиона във Велико Търново

Отборите на Етър и Крумовград направиха равенство 0:0 в мач от 29-ия кръг на Първа лига. Това бе и 11-ти пореден мач за Крумовград в родния ни футболен елит без загуба.

Дербито на новаците в елита до голяма степен разочарова, като головите положения липсваха почти напълно и през двете полувреме. По този начин Етър остана на дъното в класирането с 14 точки и "болярите" могат да се сбогуват с елитния си статут още след следващия 30-и кръг, който е последният редовната част на сезона. Крумовград пък се върна на шестата позиция с 41 точки, колкото има и седмият Ботев Пловдив.

На стадион "Ивайло" първата добра възможност за попадение се откри пред гостите от Крумовград. В осмата минута Патрик Луан се оказа на чиста позиция, но вратарят на Етър Ангел Мартинов се справи с удара към вратата си. 

Вторият по-интересен момент за първата част дойде чак в 37-мата минута. Тогава Жак Пехливанов центрира от корнер и централният защитник на Крумовград Матей Шимич стреля със странична ножица от около 12 метра. За негово съжаление обаче топката намери сглобката на вратата на домакините.

В началото на второто полувреме Етър създаде разбъркване пред вратата на Янко Георгиев, което завърши с голов удар. Главният съдия Мартин Великов обаче преценни, че срещу Георгиев е извършено нарушение и попадението на Серине Файе бе отменено.

В 70-ата минута резервата Ловре Кнежевич нанесе първия точен удар в мача за Етър, но Георгиев спаси. 

Пет минута преди края Алекс Молев можеше да донесе победата на Крумовград, но от близка дистанция националът удари греда.

В последния кръг от редовния сезон Крумовград приема Славия, докато Етър гостува на Ботев Враца.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени