Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трети опит за старт на делото „Дебора“ в Пловдив

В Районния съд в Пловдив следобед предстои трети опит за старт на делото срещу Георги Георгиев, обвинен за насилието над Дебора Михайлова от Стара Загора. Миналия месец то бе отложено поради отсъствие на адвокатите на Георгиев, а по-предния път – заради върнатия на прокуратурата за поправка обвинителен акт спрямо него. 

Делото „Дебора“ беше разпределено в Пловдив от ВКС, след като всички районни съдии в Стара Загора си направиха отвод.  Тъй като ход на процеса в края на март не бе даден, 26-годишният Георги Георгиев остана в ареста. 

Спрямо него са повдигнати три обвинения – за побой, обезобразяване на момиче и заплаха за убийство. За тях той може да получи до 10 г. затвор.  

Жестокото престъпление бе извършено в края на юни миналата година, но придоби широк обществен отзвук месец по-късно. Тогава се разбра, че насилникът е бил задържан за кратко и освободен от старозагорския съд, чийто състав преценил, че извършеното е само "лека телесна повреда". На 31 юли Георгиев вече бе задържан за постоянно в ареста.  

Случаят с насилието над Дебора Михайлова предизвика серия от протести в цялата страна.


По публикацията работи: Антоанета Петричанска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна