Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дисциплинарна проверка за пияния полицай, катастрофирал във В. Търново

Снимка: Здравка Маслянкова

Директорът на Областната дирекция на МВР във Велико Търново разпореди дисциплинарна проверка на полицая, който снощи предизвика катастрофа, а дрегерът отчете 1,84 промила алкохол. 

По случая е започнато и следствено дело. 

Катастрофиралият полицай е 46-годишният Иван Атанасов, квартален инспектор на квартал "Варуша" във Велико Търново, научи БНР. Хора от квартала казват, че никога не са го виждали пиян.

"Много добър човек, всичко е наред с него. Не съм чувала да има проблеми с алкохола. Това не е възможно. Идва при мен постоянно, аз не съм усетила никога да е почерпен или дрогиран", каза жителка на "Варуша".

Полицаят се удари в движещия се пред него автомобил, шофиран от жена, с която е пътувало и малко дете, на светофарите до Регионалната дирекция по горите и казино зала на бул. "България" и след това е буйствал.

Задържан е за 24 часа. Дал е кръвна проба за анализ. Личният му автомобил, с който е предизвикана катастрофата, е иззет. 

Причините за произшествието са в процес на изясняване, посочиха от ОДМВР.

Резултатите от химичния анализ на кръвта се очакват до края на днешния ден. От тях зависи дали на полицая ще бъде повдигнато обвинение за шофиране в нетрезво състояние, посочиха от Районната прокуратура. 

Работата по случая продължава.

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна