Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов призова за осъзнаване и отрезвяване на политическата класа

Бойко Борисов в село Шуменци
Снимка: Незабравка Кирова

За осъзнаване и отрезвяване на политическата класа, призова Бойко Борисов в село Шуменци, край Тутракан, където участва в тържественото откриване на новия иновативен музей в Мемориалния комплекс "Тутраканска епопея -1916".

"Искам да остане този министър, да си носи отговорност Радев за провалите на това и на всички други служебни правителства", каза още той.

Борисов коментира предложението зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов да влезе в служебното правителство като външен министър и за кого са важни изборите в чужбина. 

По повод нежеланието на президента в състава на служебния кабинет да има ярка политическа фигура, Борисов припомни, че такива е имало в предишни служебни правителства назначавани от държавния глава.

"Не мога дори да разбера президентът Радев дали мисли, че имаме толкова къса памет. Аз помня ярките политически лица в кабинетите на Радев: Весела Лечева, Явор Гечев - шеф на младежкото БСП, Янаки Стоилов, Крум Зарков, цялото БСП се изсипваше в неговото служебно правителство и той казваше, че то било неутрално. Ама изобщо не ме интересува кой ще е външния министър. Въобще не искам да коментирам, освен изопачаването на истината от президента Радев относно неговите служебни правителства" - коментира Бойко Борисов.

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна