Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джон Малкович избра актьорите за "Оръжията и човекът"

Снимка: БГНЕС

Приключи кастингът на режисьора Джон Малкович за избор на актьори от Народния театър, които ще участват в спектакъла "Оръжията и човекът" по пиесата на нобеловия лауреат Бърнард Шоу. Репетициите ще започнат през октомври, а премиерата ще е месец по-късно.

Постановката ще се играе на голямата сцена на Народния театър. Пиесата в 3 действия от ирландския драматург е поставена за първи път през 1894 г. в Лондон. Мястото на действието е дома на офицер Петков в малко градче край Драгоман, България след края на битката при Сливница през 1885 година.

Шоу описва българите като хора, които се къпят рядко, не четат и са елементарни.

Малкович поставя известната пиеса за втори път в кариерата си. Преди близо 40 години той прави това в театър в Ню Йорк. Представлението се радва на зрителски интерес и е изиграно над 100 пъти.

Малкович е световноизвестен американски актьор, режисьор и продуцент. Той е в Народния театър за втори път, след като миналата година, заедно с една от най популярните литовски актриси изигра спектакъла "В самотата на памуковите полета", режисирана от Тимофей Кулябин.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени