Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гражданският съвет към ВСС обсъжда във Велико Търново последните промени в Конституцията

Висш съдебен съвет
Снимка: БГНЕС

Гражданският съвет към Висшия съдебен съвет се събира във Велико Търново за дискусия по проблемите на практическото прилагане на последните конституционни промени и възможността за възникване на конституционна криза в управлението на държавата.

В периода на обществените консултации, както и в хода на парламентарната процедура за промени в Конституцията, Гражданският съвет изрази позиция и алармира за негативните последици за съдебната власт, свързани с тяхното прилагане, припомнят от Висшия съдебен съвет. 

На заседанието, което ще се проведе следобед в историческото читалище "Надежда", ще бъде разгледано и становището на Камарата на следователите за отправяне на предложение до министъра на правосъдието за спиране на процедурата по внасяне на проекта на Закон за съдебната власт в Министерски съвет до произнасяне на Конституционния съд.

На заседанието във Велико Търново са поканени членовете на Съдийската и Прокурорската колегии, административни ръководители на органи на съдебната власт от Апелативен район – Велико Търново, както и декана на Юридическия факултет на Великотърновския университет.

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени