Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След срещата на Главчев и Радев: Няма новини, няма и указ

Димитър Главчев
Снимка: БГНЕС
Чуй новината! Чуй новината:

Остават предложенията на служебния премиер Димитър Главчев за рокади в Министерство на външните работи и в това на земеделието, но все още не е известно дали и кога президентът ще подпише указ за персоналните промени в състава на кабинета.

Това стана ясно след срещата на президента Румен Радев със служебния премиер Димитър Главчев на "Дондуков" 2. Срещата бе закрита за медии и продължи 40 минути.

"Не съм предлагал нищо, продължаваме  комуникацията с президента. Диалогът продължава. До моментът, до който президентът не издаде указ, старите министри си изпълняват задълженията", съобщи Главчев на излизане от сградата.

"Нямам новина за съобщаване", каза той за смяната на министри. До момента, в който президентът не издаде указ, старите министри си изпълняват задълженията", обясни той.

Сутринта, малко преди 9:00 часа, служебният премиер Димитър Главчев пристигна в президентството във връзка с предлаганите от него промени в кабинета.

Преди два дни, в Брюксел, където пристигна за участие в двудневното заседание на Европейския съвет, служебният премиер каза, че очаква президентът Румен Радев да издаде указ за предложените промени в служебното правителство.

Главчев предложи смяната на служебния министър на външните работи Стефан Димитров и на служебния министър на земеделието Кирил Вътев, като местата им съответно да заемат Даниел Митов и Георги Тахов.

По-рано същия ден държавният глава коментира, че иска в петък да чуе реалните мотиви за исканата смяна. 

По публикацията работи: Антония Чорева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна