Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Смолян и Чепеларе отбелязаха Деня на Земята

Снимка: odk-burgas.com

Регионалната инспекция по околна среда и води в Смолян с над 200 деца и младежи от Смолян и Чепеларе отбелязаха Деня на Земята - 22 април под мотото "Планетата срещу пластмасата".

Експерти от инспекцията гостуваха на Професионалната гимназия по селско и горско стопанство "Никола Вапцаров" – град Чепеларе, където възпитаници на училището представиха доклади на тема "Стопанисване на горите в условия на климатични промени", "Залесяването и климатичните промени" и "Родопски силивряк", както фотоизложба на редки и защитени растителни и животински видове в Родопите, изработена в рамките на проект "Младежи за околна среда" на МОСВ. 

Малките природолюбители от Детска градина "Родопчанче" в Смолян участваха в детски празник с игри посветени на опазването на планетата и разделното събиране на отпадъци, а възпитаниците на ОУ "Стою Шишков" град Смолян изработиха макет на Планетата от пластмасови капачки.

Като финал на тазгодишната кампания, посветена на Деня на Земята, на 27 април събраните в пластмасови капачки ще бъдат предадени в помощ на благотворителната кауза, която гражданите на Смолян за поредна година подпомагат. Повече от 1 милиард души в 192 държави участват в дейности за Деня на Земята, което го прави най-мащабното честване в света. 

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна