Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът в Плевен удължи времето за повторното броене на бюлетините от изборите за Общински съвет

Съдия Даниела Дилова, председател на АС -Плевен
Снимка: Латинка Светозарова

Административният съд в Плевен удължи времето за повторното броене на бюлетините от последните избори за Общински съвет. Общината трябва да осигури видеонаблюдение и запис на броенето, което се извършва и в момента от три вещи лица.

Казусът възникна в края на миналата година след местните избори, когато в едно дело бяха обединени 19 жалби срещу решението на ОИК, с което е обявен поименният състав на Общинския съвет и броят на преференциите на всеки един от кандидатите, участвали в изборите. Сега се броят всички бюлетини, до момента са преброени над 90 и остават около 70. Съдия Даниела Дилова, която е и председател на АС в град:

"С оглед осигуряване на прозрачност на дейността на вещите лица съдът разпореди Община Плевен да осигули видеонаблюдедние на залата, в която се провежда броенето на бюлетините, както и да се изготви видеозапияс, къкто и разпореди на вещите лица при костатиране на невалидни бюлетини или неправилно отчетени бюлетини същите да бъдат показвани на екран на всички заинтересовани страни, които присъстват в залата".

Следващото заседание е насрочено за 14 юни.


По публикацията работи: Радмила Попова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна