Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Арогантен милиардер": Австралия критикува Илон Мъск за кадри от нападение в Сидни

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Технологичният милиардер Илон Мъск се нахвърли върху Австралия заради опитите ѝ да забрани кадри от намушкването с нож в църква в Сидни да бъдат разпространявани в социалната си мрежа "Екс", предаде ДПА.

В понеделник вечерта австралийският съд издаде на платформата двудневно съдебно разпореждане да скрие за всички потребители по света видеоклипове от намушкването с нож, извършено на 15 април, посочва БТА.

"Нашето притеснение е, че ако на ВСЯКА държава е позволено да цензурира съдържание за ВСИЧКИ държави, каквото е искането на австралийския комисар по електронна безопасност, тогава какво би попречило на една държава да контролира целия интернет", написа Мъск в "Екс".

"Вече цензурирахме въпросното съдържание за Австралия, в очакване на съдебно обжалване, и то (съдържанието) се съхранява само на сървъри в САЩ", добави той.

Австралийският премиер Антъни Албанезе днес заяви в сутрешното шоу по "Ей Би Си Австралия", че Мъск е "арогантен милиардер".

"Ще направим каквото е нужно, за да се справим с този арогантен милиардер, който си мисли, че е над закона, но и над благоприличието", каза той.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна