Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четири финала и пет бронзови медала за българките на ЕП по бокс в Сърбия (ОБНОВЕНА)

Златислава Чуканова
Снимка: БФБокс

Четири финала и пет бронзови медала постигнаха състезателките по бокс от националния отбор на България в днешния ден на Европейското първенство в Белград (Сърбия). 

При жените за златото ще играят Златислава Чуканова (50 кг) и Светлана Каменова (57 кг). 

Чуканова се справи с 4:1 с Нина Радованович (Сърбия) и ще боксира в събота с Шанън Суйини (Република Ирландия), докато Каменова надигра с 5:0 Клаудия Нечита (Румъния) и на свой ред в неделя ще мери сили с Дария Абрамова (Русия).

С бронзови отличия се поздравиха Севда Асенова (48 кг), Венелина Поптолева (52 кг) и Аслъхан Мехмедова (63 кг). В последния мач на националките на България Мехмедова отстъпи срещу рускинята Елена Бабичева с 0:5 гласа.

При мъжете Радослав Росенов се класира за своя първи голям финал в кариерата си при мъжете, след като достигна до решшаващия двубой в категория 60 кг. В полуфиналите в сръбската столица шесткратният ни шампион на Стария континент при подрастващите се справи с коравия арменец Артур Сахакян с пълно съдийско единодушие - 5:0 гласа. Така Радослав Росенов ще има възможността да боксира за златния медал в неделя, когато негов съперник ще бъде Всеволод Шумков от Русия. 

Във  финала в своята категория се класира и българският национал с квота за Париж 2024 Хавиер Ибаниес Диас. Натурализираният кубинец изобщо не се качи на ринга при 57-килограмовите, след като неговият съперник Самюел Кистоюри от Франция се оттегли поради контузия. В битката за титлата в събота (27 април) Ибаниес ще се изправи срещу Едуард Савин (Русия).

Ергюнал Себахтин (48 кг) и Ясен Радев (54 кг) завършиха с бронзови медали, губейки в своите полуфинални сблъсъци.

По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна