Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мащабна полицейска акция в община Перник

Снимка: ОДМВР - Перник

Мащабна полицейска акция се проведе на територията на община Перник, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов. Задържани за до 24 часа с полицейски заповеди са 4 души, за които се предполага, че са съпричастни към извършени вече престъпления.


Акцията е свързана с опазване на обществения ред и сигурността на гражданите. Тя стартира рано тази сутрин. Проверени са 132 адреса и 266 лица. Съставени са 24 акта по Закона за гражданската регистрация на хора, които пребивават незаконно на посочени от тях адреси и 3 акта по Закона за българските лични документи. Проверени са 12 автомобила и са съставни 5 акта по Закона за движение по пътищата и 7 фиша. Регионалният говорител на МВР в Перник Венцислав Алексов съобщи още, че след публикуван видеоклип за рисково шофиране – дрифт на лек автомобил на една от централните улици в Перник - „Св. св. Кирил и Методий“, ръководството на ОДМВР – Перник се самосезирало.


„Нарушителят е установен. Това е 21-годишен местен жител. Наложени са му административно-наказателни мерки. Издадена е заповед за прилагане на принудителна административна мярка – спиране от движение на моторното превозно средство за срок от 3 месеца и му е съставен акт за административно нарушение, за което законът предвижда парична санкция в размер на 3 000 лева и 1 година лишаване от правоуправление. Напомняме на гражданите, че всяко нарушение на Закона за движение по пътищата не остава без последствия”, каза Алексов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна