Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивал "Театър за ценители": запазена територия само за младите

| Репортаж
Снимка: Кремена Данева

Отворени сърца за доброто и красивото и вдъхновение, което може да даде само изкуството –  на това се радват младежите, участващи в асеновградската самодейна театрална трупа "Работилница за мечти". 

Дори и във ваканционните празнични дни те се подготвят за фестивала "Театър за ценители", в който ще се включат младежки самодейни състави от цялата страна. Това е третото му издание, но за първи път сцената ще е запазена територия само за младите хора, казва Изабела Шопова – ръководител на самодейната трупа в Асеновград и инициатор за провеждането на фестивала. 


Искаме да покажем, че запленени от театралната магия, момчетата и момичетата са носители на нови идеи, че гледат в бъдещето смело и че имат големи мечти, отбеляза тя и добави: 

"Винаги държим на нещо в театрална "Работилница за мечти" и това е, че искаме да покажем сериозни неща, но ако може, да ги покажем с усмивка". 

Ние на казваме на младите хора как да живеят, как трябва да се променят, а просто ги приемаме такива, каквито са, и се учим от тях и мисля, че това им дава възможност и те да се учат от нас, коментира още Шопова. 


Цялото интервю на Кремена Данева с Изабела Шопова и актьорите, които ще участват в постановката, откриваща фестивала "Еликсир на старостта", чуйте в звуковия файл.

Снимки: Кремена Данева

По публикацията работи: Анастасия Крушева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна