Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивалът ражда и любов

Алекси Калев
Снимка: радио София

Мидалидаре рок с Алекси Калев - покана отсега:

"Почнахме в 2017, това ще е четвъртото издание. Все още магнитът са артистите, но се стараем хората да идват за фестивалното изживяване. Пуснахме 1000 билета "на зелено", без имена и ги продадохме за 10 минути. Това, което правим е като европейски фестивал.  Миналата година имахме 20000 души за "Скорпиънс", с кемп-зона и хиляди палатки.

Ян Гилън ще е там, това е важното, "Accept", 7 банди на голямата сцена с хедлайнър "Mr Big" (прощално турне), до 2 и нещо ще има музика, това е най-прохладната част от денонощието.

Има традиционна сцена с по 2-3 български групи, които ще обявим още този месец. Ще има комфорт и за феновете на футбола - 2 ЛЕД екрана на хълма, които могат да бъдат наблюдавани отдалеч.

Традиционно работим да има scenic sessions - да си направиш снимка с групата, разписваща тяхна фланелка. Целта е фестивалът да бъде и семеен - до 12 години е безплатен. Като видят с мама и тате колко е готино на рок, после ще идват редовно.

Много е зелено и чисто, това е много приятно за групите. Нямаме боклук, благодарим на хората, които се навеждат и си вдигат фасовете, чашата е брандирана и с депозит. Всяка година е с групите, феновете си я оставят за спомен.

Целта ни е докато ги има големите имена на турне, да ги докарваме, да са живи и здрави. Опитваме се да има поне една банда, която има носталгична връзка с нас, връщаме се в младините си, това са създателите на рок-музиката и са изградили другите банди, които идват след тях.

От виното в Мидалидаре тръгва всичко - идеята е на Александър Алексиев, енолог. Виждал е фестивали във винарни в Чили и Нова Зеландия и си е казал - защо не и в България. Буквално сме на картата на Европа, на Балканите сме един от най-големите. Комбинацията рок с вино е много добра, хубаво е като разбереш какъв труд стои зад всяка глътка. Влага се много, между фестивалът и виното има пряка връзка и много се допълват. Фестивалът ражда и любов."

По публикацията работи: Людмил Фотев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна