Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Главчев: Сигналът за частната детска болница ще бъде изпратен утре до ДАНС и прокуратурата

Димитър Главчев
Снимка: БТА

Сигналът по случая с частната детска болница "Мама и аз" ще бъде изпратен до ДАНС и прокуратурата утре – в първия работен ден след празниците, обяви служебният премиер Димитър Главчев.

Той заяви, че в момента, когато неговото правителство е взело решението за разрешаване на изграждане на лечебното заведение, всичко е било законно. 

Главчев очаква подробен доклад и от Министерството на здравеопазването, а помолен за коментар - дали ще се отзове на поканата на инвеститора, който има отделение в плевенска болница, служебният премиер заяви:

"Имам висок респект към българските медици и всички, които са в сектора. Нямам никакво съмнение, че в болницата, която споменахте в Плевен, се изпълняват най-високите професионални стандарти, а какво ще излезе от сигналите, за които ме попитахте, нека да изчакаме".

Президентът Румен Радев изтъкна, че детското здравеопазване трябва да бъде национален приоритет. Искане за разрешение за частната детска болница е имало при служебните кабинети "Донев" и "Янев", съобщи още държавният глава:

"И тук държавата трябва да си стои на мястото и закъснява вече толкова много години да изгради една национална детска болница с възможност да има всички необходими отделения, да има условия не само за децата, за техните родители, да не обикалят от болница в болница, от кабинет в кабинет, от лаборатория в лаборатория, а да намират на едно място качествени услуги на възможно най-високо ниво. Това е наш дълг и като общество, и като държава". 

Румен Радев бе помолен да коментира и последните промени в Закона за хазарта, в който рекламата на хазартни игри в медиите се забранява напълно. Държавният глава каза, че все още експертите в президентството се запознават подробно с новите текстове, но упрекна бързото приемане на нормативни текстове в последния момент. 

Подробности чуйте в звуковия файл. 

По публикацията работи: Радмила Попова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна