Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мануела Малеева: За спорта и личната обществена отговорност

Мануела Малеева
Снимка: Българска федерация по тенис

За спорта, темите на деня и личната отговорност на всеки, за да бъде светът по-добър, в "Нашият ден" говори легендарната българска тенисистка Мануела Малеева.

Малеева споделя, че в днешно време твърде много теми предизвикват в нея тревожно чувство. Сякаш вече свикнахме с войната в Украйна и агресията на Путин, но всъщност този конфликт застрашава цяла Европа. "Позитивното, което мога да кажа, е, че се възхищавам на духа на украинците", заявява Малеева.  

Климатичните промени са още една важна тема, отнасяща се до бъдещето на целия свят, по думите на тенисистката. И в тази област, според нея, дезинформацията кара хората да не осъзнават реалните размери на заплахата от природна криза.

Нещата, които се случват в световен мащаб, не са добри, затова е необходима активна гражданска позиция, смята Малеева. Ключът към изграждането на адекватно обществено поведение, според госта, е в по-качественото образование. Само така новото поколение би могло да развие необходимите отговорност, отношение и манталитет, по думите на спортистката.

Разговорът се прехвърля в полето на тениса, където успехите на Григор Димитров са един хубав модел за подражание и много деца започват да играят и мечтаят.

Целия разговор с Мануела Малеева чуйте в звуковия файл: 

По публикацията работи: Бисерка Граматикова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна