Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деница Сачева: Дългосрочно доверие на краткосрочни кандидати в политиката не трябва да се дава

Снимка: Мая Щърбанова

За два мандата от област Добрич в следващото Народно събрание ще се борят на предсрочните парламентарни избори от коалиция ГЕРБ-СДС. Водач на листата им в 8 МИР отново е Деница Сачева. При регистрацията на листата в РИК в Добрич тя посочи, че дългосрочно доверие на краткосрочни кандидати в политиката не трябва да се дава.

"Усилията на ГЕРБ-СДС да не се стигне до поредни предсрочни парламентарни избори не се увенчаха с успех", заяви водачът на листата на коалицията за област Добрич Деница Сачева: 

"За нас е изключително важно да имаме ясен резултат на тези избори, да спрем наистина спиралата от избори в следващите месеци. Изключително важно е да направим така, че България да има устойчиво правителство, а това зависи наистина от вота на хората. Тогава, когато трябва да се правят сложни коалиционни компромиси, това не е добре за никого".

Сачева подчерта, че независимо от социологическите проучвания, които сочат сериозна преднина за ГЕРБ, те не се оповават само на тези резултати: 

"Възнамеряваме да проведем една изключителвно интензивна кампания. Колегите от "Продължаваме промяната -Демократична България" отказваха да признаят факта, че ние сме първа политическа сила. Хора, които са краткотрайно в политиката, вероятно не трябва да получават дългосрочно доверие".

Снимки: Мая Щърбанова

По публикацията работи: Радмила Попова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна