Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В деня на радиото - среща с бившата журналистка Ангелина Петкова от Монтана

Снимка: Любо Андреев

Най-важното за един радиожурналист е да може да общува с хората. Това казва 85-годишната Ангелина Петкова. Повече от 10 години от живота си тя е отделила на радиовъзела в Монтана. Днес се поздравихме за празника на радиото с Божана Димитрова, допълни Петкова.


Ангелина Петкова е най-възрастната репортерка, работила в местния радиовъзел. Радиоточката, както всички в Монтана я знаят, вече 74 години не спира да информира жителите в общината. Ангелина Петкова за първи път се сблъсква с професията в трикотажния завод „Аврам Стоянов“ в Трявна където започнала в радиоуредбата на предприятието. През 70-те година се завръща в родния си край и продължава в радиоточката в Монтана. Голяма помощ ѝ оказват тогава емблематични журналисти от Българското национално радио.


Днес за празника Ангелина първо се чула по телефона с „Примата на българската журналистика“, легендарната водеща на „Разговор с вас“ Божана Димитрова.


"По мое време журналистите бяха на почит и уважавани от всички", каза  Петкова.


Всяка година на 7 май най-възрастната журналистка в Монтана Ангелина Петкова посещава колегите си в радиоточката. Ето и нейните пожелания за празника на радиото


"Радвайте се, че сте избрали радиожурналистиката за професия. Правете така всеки ден да радвате хората и те да ви очакват с нетърпение във всяко следващо предаване!"


Днешният 7 май се отбелязва като Ден на радиото и телевизията от 1968 година. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна