Акценти

Ферибот Оряхово работи

Възстановени са курсовете на ферибота при Оряхово на вход към страната. Временно те бяха ограничени поради издадена заповед от румънската гранична полиция, заради непочистени пътища на българска територия. Това каза за Радио ВИДИН изпълнителният..

публикувано на 29.11.23 в 14:15

В община Криводол вече има ток

Възстановено е електрозахранването в община Криводол , където от тази нощ имаше населени места без ток.  Община Криводол беше в режим на бедствено положение от неделя до вчера вечерта заради проблеми с електроснабдяването във всички населени места в..

публикувано на 29.11.23 в 14:00

В село Сталийска махала учат онлайн

Учениците в Основно училище „Климент Охридски“ в ломското село Сталийска махала се обучават онлайн . Заповедта на просветния министър е това да продължи до края на седмицата. Проблемът е в парната инсталация, съобщи директорката на училището..

публикувано на 29.11.23 в 12:15

Разследват смъртта на мъж в село Попица

Полицията разследва смъртта на мъж от врачанското село Търнак. Сигнал за починало лице в землището на с. Попица е подаден в Районното управление на Бяла Слатина вчера, 28 ноември, в 19:25 часа. Криминалистите са установили, че  в местността Конопената..

публикувано на 29.11.23 в 10:58

Започва програмата за Коледа и Нова година във Враца

За поредна година коледно-новогодишните празници във Враца ще бъдат отбелязани с богата културна програма .  Инициативите стартират със запалването на светлините на коледната елха и посрещането на Дядо Коледа на площад "Христо Ботев". Събитието ще..

обновено на 29.11.23 в 10:50

Долно Церовене е без вода пети ден

Хората в   Долно Церовене са б ез вода вече пети ден, сигнализира Емилия Борисова, жител на монтанското село. Проблем има и с електрозахранването в населеното място, обясни жената: "Селото няма и ток, фаза няма, нямаме ток, нямаме и вода,..

публикувано на 29.11.23 в 10:00

Прекратени са правомощията на трима общински съветници във Видин

Общинската избирателна комисия във Видин прекрати предсрочно пълномощията на Лозина Николова като общински съветник във видинския местен парламент. Причината е констатирана несъвместимост, тъй като Лозина Николова е назначена на длъжността..

публикувано на 29.11.23 в 09:51

Стотици домакинства в община Криводол отново са без ток

Отново в Криводол и три населени места от общината са без ток . Електрозахранването е прекъснало тази нощ, след като снощи беше отменено бедственото положение в общината. Без електричество са стотици домакинства в града и селата Краводер, Главаци и..

публикувано на 29.11.23 в 09:41

Общинският съвет във Враца избра петима заместник-председатели

Петима заместник-председатели ще има в Общинския съвет във Враца през настоящия мандат. Те ще подпомагат дейността на председателя д-р Владимир Христов. На последното заседание на местния парламент кандидатурите на номинираните от съответните..

публикувано на 29.11.23 в 09:38

Общинският съвет в Кула проведе първото си редовно заседание

Общинските  съветници в Кула  се събраха на първото си редовно заседание в началото на седмицата  по 8 точки . По-важните от тях са докладна записка, внесена от кмета на общината Владимир Владимиров, относно приемане на корекции по бюджета за..

публикувано на 29.11.23 в 08:45