Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

270 са регистрираните кандидати за депутати в 4 МИР - Велико Търново

Снимка: Здравка Маслянкова, БНР

21 кандидати ще се съревновават за едно депутатско място в 4 МИР - Велико Търново, който ще изпрати в 50-ия парламент 8 народни представители. На сегашните избори 2 в 1 кандидатите за народни представители са с 25 по-малко от последния парламентарен вот от април 2023 година. 

По предварителните списъци борят на избирателите във Великотърновско е 202 032-а, които са разпределени в 401 основни избирателни секции, посочи Слав Личев, заместник-председател на РИК Велико Търново:

"Имаме 270 регистрирани кандидати, които са общо в 31 партии и коалиции. Най-възрастният кандидат за народен представител е на 87 навършени години. Най-младите кандидати - петима, са по на 21 години“.

Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов за шести пореден път е водачът на ГЕРБ-СДС в региона. Листата на ПП-ДБ се води от адвокат Людмила Илиева. 

Заместник-председателят на социалистите Атанас Зафиров е първи в листата на "БСП за България“. 

Водач и на европейската, и на великотърновската листа на "Възраждане" е Станислав Стоянов. 

За трети път Йордан Цонев е водач на листата на ДПС в региона. Имунологът проф. Андрей Чорбанов отново боди листата на "Има такъв народ".  

"Имаме една листа, което е само с един регистриран кандидат и 9 листи, които са с пълния брой по 16 кандидати. Няма отказани регистрации", посочи още заместник-председателят на РИК Слав Личев.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна