Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Израелски заложник на "Хамас" бе обявен за мъртъв, убит при атаката на 7 октомври

Снимка: АФП

Мъж от израелско-аржентински произход, заловен по време на нападението на ислямисткото движение "Хамас" на 7 октомври м.г. в Израел, е бил убит същия ден и тялото му се намира в Ивицата Газа, заяви група на семействата на заложници.

Атаката на палестинската радикална групировка, при която бяха избити около 1200 израелци, повечето цивилни, предизвика мащабна военна офанзива на Израел в Ивицата Газа, при която по данни на "Хамас" са убити над 34 000 души.

Новината за смъртта на Лиор Рудаеф, 61 г., идва в момент, когато посредници от Катар, Съединените щати и Египет се срещат в Кайро с делегации на "Хамас" и Израел в последни опити за постигане на примирие в Газа.

По-рано вчера министърът на отбраната Йоав Галант заяви, че операцията в Рафах, която Израел започна, ще продължи докато бъде елиминирана групировката Хамас "или докато първият от заложниците се завърне" у дома.

В рамките на днешния ден се очаква в Израел да пристигне директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс за разговори с премиера Бенямин Нетаняху.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна