Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проливните дъждове наводниха имоти във Видинско

2
Река Делейнска

В Северозападна България тази нощ са паднали значителни количества валежи от дъжд, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Най-много е валяло във Видин- 52 литра на квадратен метър. Придошла е река Делейнска. Три екипа на видинската пожарна служба са съдействали на жители на село Делейна за прекъсване на електричеството и преместване на вещи от наводнени части на имоти в резултат на придошлите води. Няма пострадали хора. Реката вече е спаднала до нормалното си ниво. Продължава работата на екипите по отводняване на мазета и дворове.

Рано тази сутрин друг екип на видинската противопожарна служба е съдействал за евакуация на жена с деца от наводнен сутерен на къща на ул. „Средна гора“ в областния град. По същото време екип от пожарния участък в Орешец е помагал за разчистване на наводнен имот на ул. „Александър Стамболийски“ в град Димово

Временно движението по третокласните пътища Видин - Градец - Хайдук чешма - Раброво и Брегово - Ново село - Видин се извършва с повишено внимание и съобразена скорост поетапно в една лента, поради свличане на скални маси, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Ограничено е движението на всички моторни превозни средства в участъка Раброво - Периловец заради аварирал временен мост. Въведен е обходен маршрут. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени