Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Административният съд образува дело за новата организация на движение в центъра на София

Близо седмица недоволството от новата организация на движението в центъра на София не стихва

Снимка: БГНЕС

За поредна вечер недоволни граждани излязоха на протест на столичните булеварди "Патриарх Евтимий" и "Фритьоф Нансен" заради несъгласие с новата организация на движение в центъра на София.
Протестиращи заявиха, че ще продължат с акциите си, докато не се върне старата организация на движение. Според демонстрантите от управата на Столичната община са използвали Великденските празници, за да въведат новата организация.
Промяната в организацията на движението вече е дадена на съд от Европейския център за транспортни политики. Преценката е, че действията са незаконосъобразни и нарушават наредба от 20 декември 2017 година. 

Движението по булевард "Патриарх Евтимий" не е спряно и автомобилите се движат без проблем. Протестиращите са се събрали в близост до тротоара. 

Същевременно Административният съд в София образува дело за законосъобразността на промените по искане на Европейския център за транспортни политики, предаде БНТ. Ако делото бъде спечелено, всичко ще трябва да бъде върнато в първоначалния му вид.

По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени