Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

16 нарушения за 3 години има младежът, причинил тежката катастрофа на "Руски"

Снимка: Радио Пловдив, Даниела Добрева

Загиналият шофьор от тежката катастрофа в Пловдив е с регистрирани 16 нарушения и 5 акта за три години откакто е с книжка, съобщи Красимир Нешев, началник на "Пътна полиция" в Пловдив на пресконференция в прокуратурата.

Тежката катастрофа, отнела два човешки живота, е станала в 3:20 часа след полунощ, когато движенето по този централен пловдивски булевард не е натоварено.

"Малко преди ПТП-то е валял доста обилен дъжд и самият факт, че водачът се е движел с несъобразена скорост е довел до трагичния инцидент", уточни Нешев.

Той добави, че майката на загиналия младеж е служител на "Пътна полиция", но автомобилът не е техен, а на софийска фирма. Проверяваме как колата се озовала при младежа, увери шефът на "Пътна полиция".

Наблюдаващият прокурор по делото Борис Михов съобщи, че скоростта не е установена, защо все още не е извършена автотехническа експертиза.

Припомняме, че при тежката катастрофа пострадаха още двама младежи, които са в болница с опасност за живота. Пострада и пожарникар, който се е притекъл на помощ след произшествието. Огнеборецът е с тежки фрактури, но без опасност за живота.

Около 3:30 ч. на бул. "Руски", в близост до кръстовището с бул. "6-и септември", джип "Рейндж Ровър", който идвал от Централна гара, навлязъл в разделителната ивица между двете ленти и се блъснал последователно в няколко чинара. 

От удара колата се разцепила на две - предната част се врязала в едно от дърветата, а задната излетяла на пътното платно. На място е констатирана смъртта на 21-годишния шофьор и пътничка до него, на 20 години. С опасност за живота в болница са откарани 22-годишни момче и момиче, пътували на задната седалка. По-късно от УМБАЛ "Свети Георги", където са настанени пострадалите, съобщиха, че момичето е с по-сериозни наранявания.

Междувременно спешна медицинска помощ се оказва и на пострадал пожарникар, който при спасителната акция е ударен от клон на дърво. 56-годишният мъж е настанен в Клиниката по ортопедия и травматология на болницата. В следобедните часове от болницата съобщиха, че и тримата пострадали ще бъдат преместени в КАИЛ.

Загиналите са 21-годишният Кристиян Емекчиян, чиято майка е служителка в отдела за административно обслужване на граждани на сектор "Пътна полиция" и 20-годишната Теодора Николова. В болница са 22-годишната Николета Узунова и още едно момче на име Иван. 

Кристина Узунова е майка на ранената Николета. Тя е разбрала за инцидента от дъщеря си, която й се е обадила от телефона на санитар в болницата. Момичето е казало, че не помни нищо. То е в интензивното отделение на Университетската болница „Свети Георги“, оперирано е. Има счупвания, но тепърва ще се изясни какви интервенции ще се правят. В момента състоянието й е стабилно. Според майката младежите са били с компания да играят карти и са се прибирали. Николета студентка, тя е приятелка  на загиналата Теодора. 


По публикацията работи: Марин Данев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна