Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Последната дума за новата организация на движение в центъра на София - на експертите

Снимка: БГНЕС

Кметът на София Васил Терзиев ще се съобрази с мнението на експерти, за да вземе решение дали да се въвежда новата организация на движение на столичните булеварди "Патриарх Евтимий“ и "Фритьоф Нансен“. Това коментира днес председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров.

От 29-и април жители на района протестират срещу проекта за реорганизация на движението.

Не е необходимо решението за новата организация на движение да бъде взето от Столичния общински съвет, коментира още Петров.

"Нека да оставим на експертите да вземат решения. Аз говорих с кмета Васил Терзиев, ще вземе становище на всички експерти, ще се направи анализ на решенията, които са взети и ако тези анализи и експертите кажат нещо друго, ще вземем друго решение", каза днес той.

Личното му мнение е, че няма проблеми чисто документално.

"Имало е представител на СДВР в Комисията по транспорт в общината, който подписва протокола, като това е казус, който не минава през Столичен общински съвет. Колегите го използват може би за предизборна кампания, за да кажа защо не е минал през Общинския съвет. Такава е реорганизацията, пътят е собственост на Столична община. Столична община се управлява от кмета и от неговите заместник-кметове, така че няма нужда да минава такъв проект през Столичен общински съвет", категоричен бе той.

По публикацията работи: Антония Чорева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна