Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров срещу Яник Синер в четвъртфиналите на “Ролан Гарос”

Яник Синер
Снимка: БГНЕС

Яник Синер ще е съперникът на Григор Димитров в четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис. Италианецът се наложи над последния останал представител на домакините Корентен Муте с 2:6, 6:3, 6:2, 6:1 и си осигури нова среща с българина, когото победи във финала на турнира от сериите Мастърс 1000 в Маями в края на март.

Синер води с 3-1 успеха срещу Димитров, но единствената победа на Григор е точно на клей. В първата им среща през 2020 година на турнира в Рим хасковлията се наложи с 4:6, 6:4, 6:4.

Мачът започна мечтано за Моте, който стартира с пробив, защити го и направи още един, с което поведе с 3:0 в първия сет. Той спечели и четвъртия гейм, а после направи и трети пробив за 5:0. Едва в този момент Яник Синер се окопити и върна един пробив, но после двамата размениха по един гейм, за да може Моте да поведе в мача.

Вторият сет започна по подобен начин – с пробив на Мотев, което ентусиазира публиката на централния корт в Париж. Радостта им обаче трая кратко, защото Синер върна пробива, а след това направи нов за 4:2, а до края на сета нямаше проблеми да изравни общия резултат.

Третият сет започна с пробив, но този път на Яник Синер. Той направи още един такъв за 4:1, като само трябваше да завърши започнатото и да затвори частта и да поведе в мача.

Последната, четвърта част започна отново с пробив на Синер, който поведе с 1:0, а след това спечели сервирането си за 2:0. След размяна на по един гейм се стигна до втори пробив за Синер, който поведе с 4:1.

Французинът бе близо до връщане на един от пробивите в шестия гейм, но Синер се справи, обърна и спечели за 5:1. Яник Синер доведе мача до два мачбола, като спечели първия от тях, а Моне изпрати топката в мрежата и така приключи двубоят.


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени