Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спешен ремонт на асфалтовата настилка на Дунав мост

Снимка: Ася Пенчева

Трудности при преминаването на Дунав мост ще има от днес до събота включително поради неотложни ремонти на асфалтовата настилка на съоръжението.

Това се случва само месец преди да започне цялостният ремонт на българския участък от моста, когато преминаването ще се извършва по специален ред.

Ремонтът започна тази сутрин в посока Гюргево и се налага, тъй като трябва да се осигури по-добро преминаване на автомобилите след началото на големия ремонт на моста.

Получено е съгласие от граничните власти леките автомобили на български и румънски граждани да преминават при облекчен режим, за да не се натрупват опашки преди съоръжението. 

За изкърпването на настилката поетапно се затварят малки участъци и трафикът се пренасочва в свободната лента. През нощта няма да има ограничения за преминаване през моста.

През юли обаче започва големият ремонт на българския участък и в тази връзка през следващата седмица ще има среща между ръководството на Областната управа в Русе и Префектурата в Гюргево заедно с институциите, имащи отношение по темата.

Строителните работи ще се изпълняват без спиране на движението, а трафикът ще се регулира със светофар.

Техническият проект предвижда цялостна подмяна на асфалтовата настилка, на панелите, хидроизолация, нови ограничителни системи и маркировка на стойност близо 45 милиона лева. 

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна